17 Haziran 2010 Perşembe

Yaz Aylarında Sahaf İçin Yenilikler Başlıyor

İnternet edebiyatı üzerine yıllardır tartışılıp durulur. Ben yazının belirli bir yurdu olmadığını düşünenlerdenim. A4 kağıtta, duvarda, dergide, kitapta, takvimde ve elbette bir bilgisayar  ekranında yazının kendine yer bulabileceğine inanırım. Yazının niteliğini ve yazınsallığını ilan etmek ise ayrı bir sınama konusudur. Nasıl ki her kitapta yazılanı yazınsal bulmuyorsak her bilgisayar ekranında yazılanı da yazınsal olarak tanımlamayabiliriz. Yazınsallık, yazının bulunduğu yerle değil hangi dilsel özgünlüklerle var edildiğiyle ilgili bir  saptamadır.
Bu açıklamaları niçin yaptığımıza gelince... Sahaf için yeni planlarımız var. Bunu hemen sizinle paylaşmak istedik. Sahaf artık yalnız bu blogda değil belki çok daha geniş bir boyut kazanarak internet ortamına taşınacak.
 Tüm eski sayılarında bulunan yazıları yayımlamanın yanı sıra yepyeni yazılara da kucak açacak... Yazma Atelyesi etkinlikleri kapsamında yazılan küçük deneysel yazılar kısa aralıklarla (bir iki hafta) internet ortamında yayımlanacak. Böylece Sahaf devingenliğini koruyacak, alt yapısında yer alan yazarların ön çalışmalarını açık edecek. Bu doğrultuda müjdeli haberler nelerdir? Birkaçını sayalım hadi o zaman:
1- Sahaf'ın önceki yazarları yeni yazılarını internet ortamında yayımlatabilecekler. (Onları çok özledik.)
2- Yazma Atelyesi üyelerinin ilginç yazı deneyimleri adım adım izlenebilecek.
3- Sahaf da Yazma Atelyesi de kapsamını genişletecek.
4- Lise edebiyat dergilerinin etkinlik alanlarının ne kadar genişleyebileceğinin altı çizilecek.
5- En önemlisi de edebiyat sevgisi, yazma aşkı bir de buradan akıp çağlayacak.

Şimdilik haberler böyle. Bu konudaki görüşlerinizi ve beklentilerinizi paylaşmak isterseniz size kapılarımızın daima açık olduğunu belirtmek isteriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder